Kosmos anropar Solis

Solis har blivit återfödd i bloggarnas värld. Solis undrar om hans drömmar kommer gå i uppfyllelse. Solis undrar om han kommer få några bloggkompisar. Men tills dess begrundar han: Det finns endast ett verkligt allvarligt filosofiskt problem: självmordet (Albert Camus ur Myten om Sisyfos)

Saturday, July 28, 2007

Fantastiskt Musse

Jag surfade in på aftonbladet.se för en stund sen.
Och där möttes jag av en mycket kul nyhet: Musse (Mustafa Mohamed) har på årsdagen slagit Anders Gärderuds svenska rekord på hinder med dryga 2 sekunder! Det nya rekordet lyder 8:05.75. Inte alls illa, ett nytt hopp som kan utmana i VM får man hoppas. Mästerskapsfinaler brukar sällan gå ner på världsrekordstider när det gäller de längre distanserna. Där sticker Gärderuds tid ut förstås. Det blev världsrekord 1976.
Men höga 8.05 skulle inte alls var otänkbar medaljtid i VM. Musse har tidigare visat att han inte är rädd för att ta kommandon i ett 3000m hinderlopp. Så om han kör sitt eget race i en hinderfinal- ja vem vet var det slutar?

**Update**
För er som vill läsa mer om Musse så har han en hemsida. Där kan man också se tidigare utdrag ur träningsboken.

En liten fundering, borde Musse kanske försöka få in mer höghöjdträning innan VM? Kanske tillochmed åka senare till Japan (men då finns risk för jetleg...)

Läste på aftonbaldet.se idag om att Gärderud var glad men förvånad, och trodde han behövde mer snabbhet (tex på 1500m). Frågan är om Musse inte borde klara av att kapa sitt pers på 3000m slätt en rejält! Nu ligger han bara 6 sekunder bakom den tiden när han passerar 28 hinder och 7 vattengravar! Nog för bra hinderteknik men det finns nog en kapacitet att springa kring 7.45-50 utan hinder och vattengravar.

2 Comments:

  • At 2:45 PM, Blogger Unknown said…

    musse är morfars favorit, min är christian men det verkar osäkert om han kan ställa upp i VM....

     
  • At 2:50 PM, Blogger samtalmedsolen said…

    ...jo inte idealiskt för Christian men jag hoppas att han kan vara kry och göra sej själv rättvis i VM.
    Men trodde annars din favorit var Carro ;)

     

Post a Comment

<< Home