Kosmos anropar Solis

Solis har blivit återfödd i bloggarnas värld. Solis undrar om hans drömmar kommer gå i uppfyllelse. Solis undrar om han kommer få några bloggkompisar. Men tills dess begrundar han: Det finns endast ett verkligt allvarligt filosofiskt problem: självmordet (Albert Camus ur Myten om Sisyfos)

Thursday, October 09, 2008

Dusshera, söndagsfeeling & film

Idag är det Dusshera här i Indien, kulmen på en 9 dagars festival. Där guden Rama (en Vishnu avatar) dödar demonkungen Ravan och hämtar hem sin kvinna Sita som Ravan tagit med till sitt rike Lanka (Sri Lanka). På gator och torg smäller man av fyrverkeripjäser och blåser skallan av Ravan-figurer. Dock inte sett idag; inte varit ute och tittat, men hört smällarna...

Idag tillkänna gavs också vem som får Nobelpriset i litteratur; nån för mej okänd fransos som jag troligen inte kommer läsa närmsta året. Så mycket annat som ska och borde hinna läsas.

Idag - pga Dusshera - har det varit helgdag så barnen ledig från skolan idag och jag har jobbat halvdag. Dagen har haft rastlös karaktär, en lite söndagskänsla. Nåja, dagen avslutas med en film, som verkar mycket rolig och bra nämligen The History Boys.

Uppdatering
Filmen var underbart bra. Och massa homoerotik, lovely som en saknade vän skulle sagt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home