Kosmos anropar Solis

Solis har blivit återfödd i bloggarnas värld. Solis undrar om hans drömmar kommer gå i uppfyllelse. Solis undrar om han kommer få några bloggkompisar. Men tills dess begrundar han: Det finns endast ett verkligt allvarligt filosofiskt problem: självmordet (Albert Camus ur Myten om Sisyfos)

Saturday, December 09, 2006

Musiken ger en känsla av vemod

Har lyssnat på en del musik idag.
Om vi tillåter oss förneka Humes tankar om kausala samband, så har musiken gjort eller bidragit till att en känsla av vemod infunnit sej.
Vad har jag då lyssnat på?
Jo Moneybrothers nya skiva på svenska Pengabrorsan - ruskigt bra,
och ett par låtar från Lundell och skivan Lazarus nämligen: 10%, Tom Tank, Lazarus, Tyst Farväl, Hungerdeparementet, SEX, Rött vin & whiskey, Odysseves Park Avenue (låten som från början verkade heta Homeros och troligen tar sin början på Park Avenue Hotellet i Göteborg - där man säkerligen är portad efter den där glasvasen som åkte i golvet i hotellbaren...), Blint förälskade igen, Ditt sällskap ikväll.

En skiva som man av rent principella skäl är ytterst viktig att köpa är Pengabrorsan. Eftersom den är utgiven på eget bolag, med mycket egna satsade pengar, då skivbolaget inte ville ge ut den eftersom det sjöngs på svenska - trots att den var klar. Så genom att köpa den visar man vad man tycker om skivbolagsindustrin - och bra musik är värd att köpas och ges ut även om det är på svenska. Och vilken smocka det skulle kunna bli för skivbolaget när de ser vilka pengar de går minste om där de ligger och onanerar i sin självömkan om rasande skivförsäljning och den ökade nedladdningen!
Kan nog inte riktigt säga vilka spår som är bäst men gillar första låten Dom vet ingenting om oss och även duetten med Jerka Falling in love
Ni får upptäcka era egna favoriter

Har inte orkat analyserat riktigt noga varför denna vemodskänsla infunnit sej, men saken är väl klar: man med hesa röster framkallar ofta vemod. Dessutom flera starka texter. Och till Lundell finns också starka minnen förknippat med texterna.

Tänkte fortsätta lyssna på musik, kanske ett par smärtsamma låtar som Johnny Cash If I could read your mind och När jag blundar med Raymond & Maria och tänka lite på Frk C kanske?
För att sedan gå över till "Matts Texas låtar"- undersöka vad det är för något?

För att råda bot på vemodet skall jag undersöka hur 2,5 kg entecote kan hjälpa. Men jag tror faktiskt det blir lite väl svulstigt att äta allt på en gång... men dela upp i lagom portioner och frysa in (vuxenpoäng) så har man middagar i den kommande veckan, 6-8st middagar kanske det räcker till. 170kr kostade det på Kvibergs Marknad i alla fall.

"Varför går jag till samma ställe varje natt för att sitta själv vid bordet där vi satt" från Pengabrorsan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home